Una vegada passat Halloween i tots els preparatius per decorar la casa i disfressar-nos (no he
tingut temps ni de fer fotos ni de penjar-ho) aquest cap de setmana ens hem
dedicat a preparar el dolç típic de Tot Sants, els Panellets.
En aquesta casa
els traslladem a les nostres filles l’estima per les nostres costums i tradicions,
les vivim i participem d’elles, per això ens permetem participar de festes com Halloween o altres que realment no són nostres, perquè no ens oblidem de les
nostres.
Els preparatius
de Halloween ens ha permès passar unes vesprades fent manualitats per casa i
preparant galetes, hem gaudit d’estar juntes pintant, retallant i apegant, sols
per això ja paga la pena.
I pel cap de
setmana hem preparat els Panellets, un dolç mooooolt energètic, però requetebò.
RECEPTA
Massa base
-
350 gr.
d’armelò
-
350 gr.
de sucre
-
Dos moniatos
bullits
-
Un got
d’aigua
Pels diversos
tipus de panellets:
-
Pinyons
-
Ametla
picada
-
Xocolata
en pols
Per pintar
-
almívar
(la mateixa quantitat de sucre que d’aigua)
-
rovell
d’ou
Primer preparem
la massa base. Cal mesclar tots els ingredients i amassar-ho bé fins que
tinguem una massa modelable.
Cal guardar-ho en
la nevera, almenys tres hores, però millor d’un dia per a l’altre.
Desprès es fan
diferents formen en funció del tipus de panellet.
Els pintem amb almívar
mesclat amb rovell d’ou.
Nosaltres per als
de pinyons hem fet boletes i els hem arrebossat de pinyons. Pels de ametla
picada hem fet bastonets i els hem arrebossat de l’ametla. Pels de xocolata hem
afegit xocolata en pols (al gust) a la massa base i hem fet boletes, desprès
les hem arrebossat de ametla picada.
Hem de
precalentar el forn a temperatura màxima.
Cada panellet vol
un temps de cocció.
Els de pinyons
uns 5 minuts i la resta uns tres minuts.
Quan els traguem
del forn els podem pintar amb almívar, queden més brillants.
Desprès ens
esperem a que refreden i a gaudir!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per passar pel Blog