Ja fa temps que per aquesta casa (en la mesura que podem) ens estem fent el pa.
Un que ens encanta és
el pa de llet. Èxit garantit.
Preparem panets
menuts pels esmorzars i berenars.
Hi ha moltes
receptes, però a nosaltres ens funciona molt bé aquesta:
RECEPTA:
Ingredients
- 250gr de llet
- 50gr de mantega
- 25gr de sucre
- 1 cullerada de sal
- 20gr de rent
- 475-500 gr de farina (en funció de la marca
de la farina)
Elaboració
Sense Thermomix:
Mesclem tots els
ingredients, primer llet, mantega a temperatura ambient, sucre i sal, i per
últim farina i rent.
Amassar almenys
durant cinc minuts i després fer formes de panets, els fem uns tallets i els
pintem de llet.
Amb Thermomix:
Mesclem tots els ingredients
menys la farina i el rent, i programem 2 minuts a 37º velocitat 2.
després afegim la
farina i el rent i programem 3 minuts velocitat espiga. Si queda massa enganxosa
tornem a ficar la velocitat espiga sense temps i anem afegint-li farina pel
vocal fins que quede amb textura modelable.
fem les formes, fem
uns tallets i pintem de llet.
Cal fer més d'una
fornada. Primer fiquem el forn a temperatura 50º durant 20 minuts
amb un got d'aigua en un racó del forn.
Passat aquest temps
traguem el got d'aigua i pujem la temperatura a 225º 10 minuts i anem mirant
perquè si no estem pendents potser es cremen.
Aquesta recepta l'haurem de provar! Quina pinta més bona... Mirarem de fer-los amb la panificadora.
ResponEliminaSí estan molt bons, i amb una mica de temps i organització es poden tenir fets per a fer esmorzars i berenars dues setmanes.
EliminaAmb la panificadora no et puc ajudar :(