Quan era xicoteta ho fèiem cada any,
però ara ja fa temps que mon pare no planta tomaca, encara que igualment
empotaven tomaca comprada. Aquest any els hem agafat el relleu, ja tocava.
Hem comprat la tomaca al mercat de
proveïments, 15kl - 6€. Hem tret uns 30 pots, el cost ha estat de 20cnt per
pot.
El procés és ben fàcil.
Primer pelem o escaldem les tomaques.
(jo les vaig pelar, però si són molts quilos igual és millor escaldar-les, mon
pare diu que queden molles però…)
Les tallem en quatre i les anem
clavant en pots nets (esterilitzats millor). Hem de omplir-los fins a dalt i estrènyer
amb les mans.
Una vegada tapats, en una olla gran o
recipient gran i fons es fiquen, nosaltres varem ficar una samarreta dins per a
que els pots no ballaren, s’ompli d’aigua i quan comença a bullir contem 20
mnts. Esperem a que refrede i els traguem. I ja tenim tomaqueta per anar utilitzant-la
durant tot l’hivern.
mmm... quina bona pinta! i no cal posar-hi ni sal, ni oli ni res?
ResponEliminaNo, és tomaca al natural. Com la que venen de pot. Després tu ja la utilitzes per a fer sofregits, pizzes....
EliminaTambé es pot fer conserva de tomaca fregida, pisto o samflaina. A mi m'agrada aprofitar els productes de temporada, són més bons i a millor preu.