Avui va de lactis!!
Aquest estiu em
va pegar per provar a fer iogurts en casa i vaig anar mirant en distints foros
fins que em vaig llançar a fer-ne. El resultat va ser sorprenentment bo, no sé
perquè no tenia jo massa fe, com no tenia iogurtera pensava que no es quedarien
quallats, però no, el resultat va ser molt bo.
Ahir no tenia
massa son i vaig decidir tornar-ne a fer. Aquest és el resultat:
La mida per a
fer-los es:
1 iogurt natural
I per a mi, la
millor forma de fer-los es la següent :
Posem la llet al
foc, quan comenta el bull apaguem el foc.
La deixem reposar una mica i quan
podem posar el dit i està calent però no crema és el moment en el que tenim que
ficar el iogurt, cal mesclar-ho bé.
Després ja sols queda anar ficant-ho en els
recipients on volem guardar-ho. A mi m’agrada ficar-los en tarrets de vidre
menuts amb tapa i així em sembla que duren una mica més.
Quan ja tenim
plens els potets cal tindre preparada una manta ( jo faig servir la típica
manteta de sofà) i una bossa de plàstic (jo utilitza les típiques bosses de
fem). En un raconet del banc de la cuina, posem la manteta, damunt la bossa
oberta i anem clavant dins els tarrets, quan ja els tenim tots dins, tanquem la
bossa i emboliquem amb la manta.
En unes 4 hores
el iogurts ja estan perfectament bons.
També es poden
ficar dins del forn pre-calentat a 50graus, però a mi no em queden igual. M’agrada
més la manteta, i a més consumeix menys energia.
Una vegada
quallats sols cal gaudir.
Es poden
acompanyar de Mel, Fruits secs, Fruites, Melmelades, Sucre……
Apa què fàcil!! D'acord m'has convençut, ho provarem... Gràcies!!
ResponElimina